Akupunktur


Traditionel Kinesisk Medicin (TCM).

 

Akupunktur virker via kroppens selvhelbredende system som kan kontaktes via akupunkturpunkterne. Disse punkter korresponderer med organer og dermed også med kroppens kemi, bl.a. hormoner og enzymer. Det bevirker, at man kan påvirke samtlige kroppens funktioner; kredsløb, fordøjelsen, nervesystemet, bevægeapparatet, hormonsystemet.

Det er en behandlingsform som afbalancerer kroppen fysisk, såvel som psykisk og mentalt. Derfor er den meget effektiv og uden bivirkninger til såvel fysiske som psykiske sygdomme og ubalancer. 

 

Når du får klassisk kinesisk akupunktur stiller akupunktøren en omfattende diagnose udfra bl.a. symptomer, hudfarve, tungens udseende, den psykiske udstråling og kropsholdningen. Der er som regel ikke bivirkninger ved behandlingen, udover de virkninger som behandlingen kan forårsage specielt det første døgn. Disse ses dog som positive tegn på, at krop og psyke arbejder med tingene og forsøger at udrense og afbalancere. Det man skal huske i den forbindelse er, at akupunkturbehandlingen ikke søger at symptombehandle, men behandler årsagen til sygdommen, hvorfor denne eftervirkning kan være nødvendig og er naturlig.

 

Symptomer på ubalancer og sygdomme er ofte forårsaget af energiblokeringer eller svækkelser, som kan genoprettes således at kroppen igen kan fungere optimalt. 

For at optimere effekten af behandlingen er det ofte nødvendigt at supplere med vejledning i livsstilsfaktorer, som f.eks kost eller motion. Ligeså er det følelsesmæssige og mentale aspekt ofte en faktor der skal være fokus på.

 

Akupunktur kan bruges til mange ting:

Akupunktur har særlig positiv effekt på f.eks hovedpine,migræne, stress, depression, angst, overgangsalder symptomer, fordøjelsesproblemer, menstruationsproblemer, kroniske smerter og allergier.

Selv i kroniske og komplekse sygdomstilfælde kan livskvaliteten bedres eller lindres. Akupunkturen kan også ses som et supplement til den vestlige traditionelle behandling. 

 

Akupunkturen bruges ikke kun i skades- og sygdomstilfælde, men kan også benyttes som forebyggende behandling. F.eks. sportsfolk der vil optimere kroppens energiflow og dermed minimere skader, eller efter et kirurgisk indgreb for at kroppen hurtigt og bedst muligt restituerer.

Traditionel Kinesisk Medicin (TCM) er ikke at forveksle med triggerpunkt akupunktur som stort set udelukkende fokuserer på det fysiologiske aspekt. Det er en del af TCM uddannelsen, men kan også tages som kortere eller længere kurser af andre faggrupper, Dermed kan nogle, som ikke har haft effekt af triggerpunkt akupunktur, opleve effekt med TCM akupunktur.