Akupunktur og allergi. 

 

Akupunktur har vist sig at være særlig effektiv  i behandlingen af allergi, overfølsomhed og intolerance.

 

Der er efterhånden mange undersøgelser der viser, at symptomerne lindres og i de fleste tilfælde bliver man i stand til at udsætte sig for allergener, uden at reagere på dem.

 

Overfølsomhed er en tilstand, hvor din krop reagerer uhensigtsmæssigt på stoffer der normalt er ufarlige. Hvis du har symptomer, men testes negativ i en allergi test, kaldes det "intolerance" - hvis testen er positiv, er det allergi.

 

De typiske symptomer kommer fra:

- øjne/næse (allergi)

- lunger (astma)

- huden (nældefeber).

 

Høfeber:

Af overfølsomhedssygdomme er høfeber den mest almindelige i Danmark.

I starten af foråret (marts og april) er det el og elm, hvor det senere(april og maj) ofte er birkepollen der er skyld i høfeber.

Hen på sommeren i juni og juli er det ofte pollen fra almindelige græsarter der blomstrer. Og endelig fra august er det gråbynke.

 

 

Iflg. TCM (Traditionel Kinesisk Medicin) skyldes allergi eller intolerance en svækkelse af Forsvars Qi. Det kan derfor være en god ide, også at kigge på hvordan du lever. Stress og usunde kostvaner er omstændigheder der kan trigge allergi og udløse symptomer. Når du får behandling for allergi her i klinikken, er det naturligt, at jeg vejleder dig i netop disse faktorer.

 

Behandling:

Du kan starte behandling for helårs allergi(fødevarer, husdyr, støv, parfume mm) hele tiden, mens du får det bedste udbytte af behandling for høfeber, hvis du påbegynder akupunktur, inden dine sæsonbetingede symptomer starter.

Det er forskelligt fra person til person hvor mange behandlinger der er brug for, da det afhænger af, hvor kraftig en allergi du har.

I starten behandler man typisk 2 g. om ugen i 2-4 uger, indtil du mærker kraftig lindring. Går det godt trapper man ud af behandling, først til 1 g. om ugen, 1 g. hver 14. dag osv., indtil du er uden symptomer.