Er du plaget af fysiske symptomer, men uden en egentlig diagnose fra det etablerede sundhedssystem?

 

Du har måske været igennem et hav af undersøgelser, for at udelukke diverse sygdomme? Og du har formentlig også  gennemgået det offentliges tilbud om forskellige behandlinger.

 

Det etablerede sundhedssystem er oplært i et syn på kroppen, som ikke omfatter en diagnose eller behandling  af det "hele" menneske. De forskellige dele (organer, bevægeapparat, psyke) ses og behandles som separate enheder og ikke som et energetisk hele.

 

Man ved efterhånden, at der som regel er flere af kroppens systemer involveret i ubalancen. Det kan fx  være hjernen og immunforsvaret. Ligesom man også ved, at der har været eller er et forhøjet stressrespons i kroppen. 

 

Som redskab er diagnose og behandling  indenfor traditonel kinesisk medicin så væsensforskellig fra det etablerede sunhedssystem,  at det ikke kan sammenlignes. I forhold til netop funktionelle lidelser har akupunktur vist sig at være ret effektiv, da det kan rumme kompleksiteten i tilstanden. 

 

Ifølge traditionel kinesisk medicin påvirker kroppens enkelte dele helheden.

 

Som akupunktør er jeg derfor oplært i at aflæse og opdage tegnene og på den baggrund diagnostisere  og behandle komplekse symptomer.

 

Når du kommer med en funktionel lidelse til mig, så ved jeg,  at din krop som udgangspunkt er selvhelbredende, men at der er opstået en blokering af denne evne.

Al ubalance og sygdom opstår som følge af at Qi er blokeret. Qi er betegnelsen for din samlede mængde livsenergi. Denne energi strømmer i et net af meridianbaner, som kan sammenlignes med blod og nervebaner. Når energien strømmer frit og ubesværet,  og der er nok af den, så har du det godt både fysisk, psykisk og sjæleligt. 

 

En akupunkturdiagnose stilles ud fra en mængde spørgsmål både til det foreliggende symptombillede, men også til tidligere tilstande eller sygdomme. Det er vigtigt at finde den "røde tråd",  så du får en behandling der tilgodeser årsagen og ikke kun symptomet.

Derudover kan man se på tungen og aflæse pulsen,  som blandt andet  afspejler organernes tilstand. 

Udfra denne samlede analyse og vurdering stilles den egentlige diagnose. 

 

Behandlingen vil typisk både arbejde med at afbalancere de biologiske systemer, såsom  immunforsvaret,  hormonsystemet, fordøjelsen og hjernen, men også de psykiske og mentale, som fx et forhøjet stress respons eller følelsesmæssige ubalancer.

 

Efterhånden som energien genoprettes i kroppen er der  løbende behov for at ændre behandlingsplanen. Som tommelfingerregel så skal du kunne mærke en eller anden forandring efter 3-4 behandlinger. Det er din sikkerhed for, at jeg ikke blot giver dig 10 behandlinger uden effekt.

 

Når der er opnået det mest optimale flow i kroppen, som der nu kan opnås - kroppens alder og tilstand taget i betragtning - vil symptomerne være væsentligt lindret eller helt fjernet.